20 Ocak 2008 Pazar

Kariyer Güncesi

Kariyer nedir sizce ?
Çoğumuza göre en basit tanımıyla bir meslekte varolan bir pozisyondan bir üst pozisyona atanmaktır. Şöyle bir hayal edelim. Tıbbi Satış Mümessili olarak bir şirkette göreve başladınız.
Uygun ortam oldu ve bir süre sonra bölge müdürlüğüne, yine bir süre sonra satış müdürlüğüne atandınız. Görünüşte mesleğinizde kariyer yapmış oluyorsunuz. Detaya baktığınızda ise, sorulması gereken birtakım sorular olması gerekmektedir.
Tıbbi Satış Mümessilliğini sürdürürken, bu pozisyonun bir çok yeterliliklerine sahip miydiniz ? Değilseniz nasıl bir hareket planı ile geliştirilmesi gereken yönlerinizi tamamladınız. Bu yeterliliklere sahipseniz, birçok boyutu ile bulunduğunuz pozisyonun en iyileri arasında neredesiniz ? Bir üst pozisyonun yeterlilikleri ile sizde olanlar ne oranla örtüşüyor ? Örtüşmüyorsa geliştirilmesi gereken yönleriniz için hareket planınız nedir ? Görüldüğü gibi, atamalar yapılırken sorulması gereken çok soru ve alınması gereken çok yol vardır. Zaten profesyonel firmalar tüm bu soruları fazlasıyla sorup her pozisyonda çalışanlarının kariyer planlamasını bu bakış açısıyla gerçekleştirmektedir.
Sonuçta, hangi pozisyon ve mesleğiniz ne olursa olsun, kariyer sadece bir üst pozisyonda görev almak değil, bulunduğunuz konumda işinizi iyi yapmaktır. Bu anlayış sadece sizin kaliteli iş üretmenizi sağlamanın yanında bir ekibin, bir şirketin, bir sektörün, bir ülkenin değer üretmesini ve hergün bir adım ileriye gitmesini sağlayacak anlayıştır.
" Her hun yaşamın koşullarını ve deneyimlerini başarıya dönüştürmekten sorumludur. Hiç kimse, bir hunun kendisi için yapmadığını onun adına yapamaz. "Büyük Hun İmparatoru Attila.
Kariyer notları için tıklayın »

Hiç yorum yok: