20 Ocak 2008 Pazar

Eğitim

Nitelikli insan kaynağı ve eğitimine ayrılan kaynak, zaman ve çaba açısından İlaç Endüstrisi, ülkemiz standartlarının ilerisindebir sektördür.İlaç firmalarının satış pazarlama ekibi içerisinde en geniş kadroyu oluşturan Tıbbi Satış Mümessillerinin sahip oldukları bilgi, beceri, algı düzeyi ve mesleki bakış açıları, ürettikleri hizmetin kalitesini ve gerçekleştirmesi gereken satış hedeflerinin başarısını belirlemektedir. Bu nedenle, ilaç sanayi işe uygun adaya ulaşırken deyim yerindeyse "ince eleyip sık dokumaktadır."
Gelinen süreçte bir ilaç firmasının Tıbbi Satış Mümessili pozisyonu için verdiği ilana ortalama 10 - 15 bin CV başvurusu olmakta ve bu adaylar içerisinden 15 - 20 doğru adaya ulaşmakta güçlük çekilmektedir. Böylesine zorlu bir süreci başarıyla sonuçlandırmanın yolu, alınan akademik eğitimin ötesinde; mesleğe yönelik doğru bir bakışa ve donanıma sahip olmayı gerektirmektedir. Mesleğin içerisinde bulunan arkadaşlarımızın meslekte başarılı ve kalıcı olabilmelerinin en önemli anahtarı ise her gün bulunduğu noktadan daha ileride olmayı hedefleyen değişime ve dönüşüme açık bir bakış olacaktır.
Ürünler arası farklılıkların giderek azaldığı, ürün çeşitliliğinin arttığı ve rekabetin çok yoğun yaşandığı bu sektörde, rekabetin en önemli değişkeni, çalışan insan kaynağının niteliği ve düzeyindeki farktır. Bu düzeyin oluşturulmasında en önemli anahtar"eğitim" dir.Geliştirilmesinde ise "eğitimin içeriği, niteliği ve uygulanabilirliği" önemli rol oynamaktadır.
Bu bakış açısı,birikim ve oluşturduğu ekiple, sadece ilaç sektörüne yönelik bireysel ve kurumsal eğitim modelleri üreten ADESA, Türkiye'de bir ilke imza atarak önemli bir süreci başlatmıştır.
Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız »

Hiç yorum yok: